Timp

De ce...?

Ne petrecem timpul in orase cenusii, in aglomeratii urbane, cu oameni ce trec grabiti pe langa noi. Sirene de la ambulate, accidente, politia, trafic intens si mult praf. Cautam ceva colorat in griul asta monoton si inafara de reclame frumos compuse nu agasim nimic. Florile mor pe sraturi mici cu iarba, copacii se usuca, oamenii sunt tot mai rai...
Incerc sa caut ceva frumos in aceasta monotonie apasatoare a oraselor mari din Romania. Ma voi referii aici la ceea ce vad frumos in Iasi (unde invat), Bacau (unde imi e casa) si Bucuresti (unde rar merg pentru ami vizita prietenii).
Si mai nou in Tokyo...

marți, 28 ianuarie 2014

Taxi

Azi mi-a venit o idee, o serie de povesti din taxiuri scrisa de mine si de invitati.
Cand eram in Japonia, eram fascinat de taxiurile si taxmetristii de acolo. Erau ca scosi din cutie: imracati la camasa alba, vesta, cravata si manusi. Nu ascultau muzica, aerul conditonat functiona constant si nu te bateau la cap cu povestile lor.
Am scris atunci un articol despre asta, aici.
Taxiul era foarte scump si nu prea am mers cu el, insa am avut parte de o poveste interesanta odata, cand m fost intr-o excursie de studii in Golful Tokyo.
Eram intr-un taxi cu Senei, Hakan si Namyi iar taximetristul era un batranel simpatic. Avea lipita o poza cu o fetita mica si o poza cu un tanar pilot, in fata unui avion. Namyi l-a intrebat daca e el in poza, atunci i-a zambit lung si s-a luminat la fata, pentru ca cineva vrea sa vorbeasca cu el despre asta.
Ne-a povestit ca avea 87 de ani si ca facea taximetrie pentru a castiga un ban in plus. In casa sa locuiau 16 oameni, 4 generatii. Fetita din poza era cel mai mic membru al familiei si pentru ea muncea. Fusese pilot in timpul Celui de-al Doilea razboi mondial si atunci fusese in America. Drumul fusese prea scurt si nu am apucat sa auzim mai multe. La intoarcere ne-am intors cu un tinerel ce isi ceruse scuze ca are hands free-ul in ureche, astepta telefon de la sotie, ce urma sa nasca din moment in moment..
Pornind de la astfel de povesti, de-a lungul timpului, o sa gazduiesc aici povesti asemanatoare.
Asa ca stati aproape si o sa vedeti ce surprize va asteapta.

Niciun comentariu: