Timp

De ce...?

Ne petrecem timpul in orase cenusii, in aglomeratii urbane, cu oameni ce trec grabiti pe langa noi. Sirene de la ambulate, accidente, politia, trafic intens si mult praf. Cautam ceva colorat in griul asta monoton si inafara de reclame frumos compuse nu agasim nimic. Florile mor pe sraturi mici cu iarba, copacii se usuca, oamenii sunt tot mai rai...
Incerc sa caut ceva frumos in aceasta monotonie apasatoare a oraselor mari din Romania. Ma voi referii aici la ceea ce vad frumos in Iasi (unde invat), Bacau (unde imi e casa) si Bucuresti (unde rar merg pentru ami vizita prietenii).
Si mai nou in Tokyo...

duminică, 12 octombrie 2008

Motivatia

Orice om erudit a auzit si cunoate ideea de "Estetica a uratului" adusa la noi de Tudor Argezii dar facuta celebra in Franta de Baudelaire. In zilele noste curentul literar este Postmodernismul. Potmodernismul incearca sa ironizeze toate curentele anterioare dar totodata impleteste intr-un singur concept toate aceste concepte trecute. E la moda acum sa adoptii concepte trecute. In arhitectura, in designe-ul de masini, in industria modei, in cinematografie si in muzica dar si in alte domenii.
Nu incerc acum ca reiau Estetica uratului a lui Arghezii ci sa caut frumoscul in mizeria orasului.
O sa fie un blog pe care nu voi scrie atat de des, ci doar cand voi gasii ceva frumos in griul citadin. Voi folosii si imagini si imi voi xpune si trairile pe care le am intr-o zi in oras.
Multumesc

Niciun comentariu: