Timp

De ce...?

Ne petrecem timpul in orase cenusii, in aglomeratii urbane, cu oameni ce trec grabiti pe langa noi. Sirene de la ambulate, accidente, politia, trafic intens si mult praf. Cautam ceva colorat in griul asta monoton si inafara de reclame frumos compuse nu agasim nimic. Florile mor pe sraturi mici cu iarba, copacii se usuca, oamenii sunt tot mai rai...
Incerc sa caut ceva frumos in aceasta monotonie apasatoare a oraselor mari din Romania. Ma voi referii aici la ceea ce vad frumos in Iasi (unde invat), Bacau (unde imi e casa) si Bucuresti (unde rar merg pentru ami vizita prietenii).
Si mai nou in Tokyo...

luni, 13 octombrie 2008

Balciul

Cred ca notiunea de balci e impamantanita aici, in Balcani. Prin afara exista parcuri de distractie cu rideuri frumos colorate insa la noi vin la sarbatori. Intr-un loc inghesuite, cu preturi mari, se aduna lumea sa priveasca si sa isi faca curaj sa incerce o nebunie din aia colorata.
Pe rideuri rugina e acoperita cu povesti sf-iste pictate cu speriuri de vopsit, ce inchipuie nave spatiale, meteoriti sau peisaje exotice.
De cand ma stiu mi-au placut. La inceput ma dadeam in "Umbelute", apoi in "Lanturi", in "Dansatoare" iar acum rideul meu preferat e asa numitul "Ciocane". Nici nu stiu cat de sigure sunt, cand le vad asamblate din remorca unui camion, proptit cu lemne sa nu fuga. Oricum experienta data de adrelanina, invingerea temerilor sunt atuurile acestor rideuri de balci. Nu ezit si accept provocarea unui astfel de loc de distractie cand am ocazi si merita toti banii.
Sunt atat de frumoase seara, colorate cu becuri si atat de sumbre si murdare ziua, cand vezi pe langa ele mizerii ca pahare goale, coji de seminte, ambalaje. Insa de fiecare data anima orasul si-l scot din banalul in care este inconjurat.

Niciun comentariu: